Cuba Klik Sini

pukul brape skarang..??


Get your own Digital Clock

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru



KOLEKSI WALLPAPER 2011
















































Kalau Berpacaran Versi Kelantan

Sebenarnya, ni bukan idea saya~
Ni adalah Idea Dari SEPUPU saya, AIZUL
kita suka sangat dengan lagu ni,
lagu ni sebenarnya dinyanyikan oleh : Sohaimi Mior Hassan,Anna Raffali&Altimet kitorang juga terhibur dan tertarik dengan video miming
dari Cikgu Shida , plus sebab kitorang ORANG KELATE,
so, dia cakap, 'why not..???' buat lirik versi KELANTAN....hikhikhik~
btw, saya sertakan sekali video cikgu shida~

~HOPE U ENJOY~




video



'KALAU BERPACARAN' VERSI KELANTAN

-sohaimi mior hassan-
Kalau berpacaghe,
Meme banyok pante laghe,
Menjago susilo,
Ibu bapok,adik abe..

Apabilo berduo
Caghilah tempat hok terrey,
Agar tok pulok,
Mencubo aksi terlaghe..

korus

Boleh pandey-pandey,
Jange pegey-pegey,
Dudok renggey-renggey,
Bertamboh saye..

Biar malu-malu,
Biar seggey-seggey,
Kerno malu itu,
Perisai oghe beriman..

-anna raffali-

Kalau berpacaghe,
Jange tunggu lamo-malo,
kalau doh berkenney,
jupolah ayoh nga mok..

Hantarkey rombongey
Meminey dengan segero,
Kalu terlambat kekasih mung,
Disambar BOYO...!!!

-ulang korus-

-Altimet-

Yeah,..
Kito sambung ceghito,
Kalu mung berduo
Aku yang ketigo..

Aku penamboh peraso,
Akulah Pendarab nafsu serakah,
Hai Teruno bikin peranga selambo,
hati si daro kato takpo...

Beghani buat terimo padoh~
kalu tok sedio,
ucap syahadah....


Thursday, December 30, 2010

cikgu shida





Diantara anda semua, pasti ada yang mengenali Cikgu Shida. Pemilik nama Roshida bt Abd Aziz ini adalah anak kelahiran Parit,Perak. Beliau merupakan seorang guru Bahasa Inggeris dan gemar membuat video berbentuk 'MIMING'. Bagi saya,Cikgu Shida adalah antara individu yang berbakat besar dalam bidang lakonan. Tengok sajalah video2 nya di Youtube, sehinggakan ada yang mendapat 368 292 views~Di laman Youtube nya, beliau ada menyatakan yang beliau membuat semua video seorang diri dgn hanya menggunakan camera yang murah sahaja~

Disini saya ada sertakan antara video cikgu shida yang menarik.
~saya letak link je ek~hihihihih~
~enjoy~






















2.p.m

selepas menonton VIDEO 2PM ini, anda pasti dapat mengetahui sifat2 dan karakter setiap ahli Kumpulan 2pm yang tersendiri

nichkhun:sooooo cute ,like a small kid ,sangat2 manja~

junho : hihihi~sangat2 nakal and suka mengacau even seekor kucing~

junsu : soo weird, sgt aktif walauon org laen letih~

taecyeon : zzzzzzzzzzzzz..........~

chansung: seorang yang penyayang dan cool je~

wooyoung: suka buat mimik muka walaupun tengah makan~

lirik lagu maja

Korang pernah tak dengar lagu yang bertajuk 'Maja' dari Kumpulan 2pm..??
'Maja' dalam Bahasa Melayu, bermaksud 'Sebaik Sahaja'
ni lirik dia.... ~enjoy~

Doraseogon bogo sipeoseo
Michin deusi dallyeogasseo
Geunde mwonde ige daeche mwonde
Dareun saram pume angyeoseo
Geu saramgwa majubomyeo useo
Igeon aninde aninde andwae andwae
Oh, wae?

Baby, geu saramui pumi deo johni
Nanbeonirado neoneun nae saenggakeul hani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Modeungeol da ijeo jiwobeoryeo
Miryeon gateun geot tto nan eobni
Eotteohke hamyeon geureohkedo taeyeonhani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Heyeojin yaegi

Neoreul dugo dwidora seoseo
Michidorok hwaga nasseo
Niga mwonde naege daeche mwonde
Balkge uneun neoreul bomyeonseo
Geu saramgwa haengbokhagil bireo
Babo babo maldo mothae babo

Baby, geu saramui pumi deo johni
Nanbeonirado neoneun nae saenggakeul hani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Modeungeol da ijeo jiwobeoryeo
Miryeon gateun geot tto nan eobni
Eotteohke hamyeon geureohkedo taeyeonhani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Heyeojin yaegi

Ireon baesingameul mame neoreul jiwodulge mame
Bireobwado soyongeobseo anhae dasi sarang ttawin anhae
Joha ni meotdaero haebwa gal temyeon gabwa
I don't wanna get hurt
Han gaedo seulpeuji anha nan nan nan yeogiseo geuman

Mianhada nado neol ijeotda
Miryeondo namgimeobsi da jiwotda
Heyeojin yaegi heyeojin yaegi
Yeogiseo da kkeut yeogiseo da kkeut

Baby, geu saramui pumi deo johni
Nanbeonirado neoneun nae saenggakeul hani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Modeungeol da ijeo jiwobeoryeo
Miryeon gateun geot tto nan eobni
Eotteohke hamyeon geureohkedo taeyeonhani
Doraseoja maja nal tteonan geon maja
Heyeojin yaegi


video

Wednesday, December 29, 2010

Azam Baru, Barang Baru

Kepada kawan2 ku yang dah ada azam baru tuh, semoga anda dapat capai apa yg anda inginkan dan apa yang tidak diingini....
Bagi saya pula, sekembalinya saya ke uitm machang nie, mesti lar banyak barang keperluan yang harus disediakan:
Mesti kawan2 pown shopping sakan kan..??? :D
x kan lah nak g sem baru, still lagi dgn barang2 sem lepas, tapi bukan semua ya yang baru~
kepada KAWAn2 ku tersaYANG, apakah barang2 baru anda menjelang Tahun Baru nie..???
adakah:
1.Handphone...??? (walaupun hp dulu masih lagi boleh dipakai,nakjugak
hp baru sebab nak bergaya & up to date)

2.Laptop.......?? (beli laptop baru sebab, laptop lama dulu ada 40
kg virus,...hikhikhikhik 3.beg baru.....?? (yg nie, memang kebanyakan akan beli yang baru,
& termasuklah i, beg ak yg dulu,dah uzur,..ish3..

4.Kasut baru....?? ( kalau nak save budget, korang pegi kat pacific..
ada banyak less tau, kasut nike, adidas, banyak
50% & 70% less..... )sampai ak pown tumpang
sekaki~hihihihih~)

5.Pakaian baru.....??(banyak shopping mall & hypermarket yg ada buat
sales sempena tahun baru nie, tapi jangan la
sampai membazir yeerr.......)

6.Kekasih baru.....???(haaaa....!!! yang bab nie, korang PIKIRLA
sendiri....i malas masok campor,...huahuahua~

Btw, kepada kawan2, ku selamat menempuhi tahun 2011 yer...

hello uitm

Kini, tiba masanya aku kembali ke kampusku, Uitm Machang,...
Tapi, akU X boleh Kolej!!!!!!!! shit btol~
kalau korang nak tau, ak siap tulis surat personal tau bagi en.@*%$# tu....
ak bagi macam2 sebab kenapa ak perlukan kolej
antaranya:


1.Saya tidak mempunyai sebarang kenderaan untuk berulang-alik dari rumah sewa
ke kampus


2.Saya tidak mendapat pinjaman ptptn untuk semester ini.

3.Saya tidak dapat mencari rumah sewa di kawasan berhampiran kampus kerana saya difahamkan semua rumah sewa telah penuh.

x ke alasan ak tu logik & munasabah..???
tapi, last2 ak check kat internet, ak x leh kolej,..
sumer kawan2 aku, roomate2 ak boley kolej plak....shit btol laaaarr!!!!!!
kalau korang nak tau, en.@*%$# tu, pernah marah & ugut x kan bagi kolej kat ak sebab borang ak x lengkap,
pasal borang pown nak marah2~ tu pown satu column je x lengkap~

hihihihi

kalau korang baca post2 ak sblom nie, ak ada cakap yang ak ada tipu sunat kat pacific tuh kan..??
hihihihi...... (sory, kak ros)
selepas sebulan ak keje, ak pown terpikir, nanti ak nak berhenti, ak nak cakap apa kat BOSS nanti..???
heheheheheh~ ak pown buat2 la citer yang ak nie dapat surat tawaran dari uitm,.....
hihihihihih,....(padahal dah part 4)
pastuh, dioarang mintak nak tengok surat tawarn aku tuh,...
haaaa sudah.....!! surat tuh kan dah lama,....mesti lar kantoi kalau diorang tgk tarikh kat surat tu~
ak pown bagi laaa mcm2 alasan,...hihihihih~(jahat nye ak nie)
last2 dah banyak sangat ak bagi alasan, sampaikan BOSS aku terlupa nak mintak surat tu dari ak~
ak pown tros berhenti dgn surat resignation letter je...
hihihihihihihihi.......~
bye2 pacific, banyak pengalaman yg ak dapat during keje kt pacific~

Tuesday, December 28, 2010

pengalaman keje di pacific

hihihih
yang ni mmg new experience,...
1st day keje, rasa gementar tu mmg tahap gaban wooo,..
sbab masa ak masok keje tu, dah nak dekat ngan hari raya haji, ramai la customer datang..~
mula2 masuk, ak jadi packers je.... ak jadi macam pembantu laaarr kira...
kalau customer datang, cashier yang senior akan scan barang, then, ak masukkan dalam plastic....
pastu, tiba2, cashier senior cakap, "adli, awak plak cuba scan barang"
hahaha~tros berderau darah ak tau, yelah, benda yg x pernah ak buat, sooo...kene la pandai2kan~
ak pown scan laarr barang2 tu dgn perlahan2 nya~
customer tu dok tgk je kat ak, takot ak salah scan barang dier laarr tu...
then, pas beberapa hari, ak kene dok kat counter sorang2, mmg takut jgak masa tu~
tapi nasib baek larrr ada sesetengah customer tu yang sokong ak~
then, satu lagi, ada satu hari tu, ak ada scan barang pas tu, customer tu cakap harga yang ak scan tuh, x sama dgn harga yg dia tgk kat tempat dia ambik barang tuh, haish, naik seram aku dibuatnya~ pas tuh, cashier senior cakap, pegi tgk sendiri kat harga tuh~
huh, pegi larr ak nye,.... tgk2, customer tu yg pegi tgk harga barang laen, bongok punya customer~
pastuh, mood ak da start jdi mcm muncung je mulut ak ni~
haish,...mencabar jgak ek keje cashier nie ek~

kerja sebagai seorang cashier

during my semester break,ingat nak cari duit lebih,so i pegi larr cari keje ngan my best friend, zaiqul~ first2 kitorang pegi kat Parkson, sbab zaiqul cakap, kat situ, promoter gaji rm 1000 woo.....tapi hampeH, sbab dah full~yg tinggal nye, keje stor boy, X nak laH aku, letih dowh keje tu~ kitorang nak cari keje ringan2 sket, macam promoter & cashier~ then we went to tesco~
haaaa yg nie memang ada keje kosong~tapi masa kitorang dok isi borang permohonan tu, ada lah suara2 yg dok b'bisik, "org laen sumer x nak keje kat tesco,yg diorang ni plak cari keje sini kat sini",. Then, ak pown dalam hati,peliknye, kalau dah sumer org x nak keje tesco nie, sbab apa ek? sbab gaji murah ke? x pown Bos gaRang tahap dewa ke?~hikhikhik~
then, ak pown terlintas dalam kotak pikiran ak nie, "Jom , cari keje kat Pacific...!"
lpas tu, kitorang tros serbu pacific kat kb mall tu~ hihihihi dgn selambanya kitorang g kat customer service "kak, ado kijo kosong dok sini?", zaiqul bersuara. hihihihi~ nasib baek ada keje kosong, kalau x, tebal muka je pegi sana~
pas tuh, yg best nyer, kat pacific nih, diorang tros interview kitorang tau~
hihihi.....
korang tau kan ak nie cuti sem, sooo.,,, kalau ak cakap ak nie student, x kanlah diorang nak bagi ak keje....
so, ak pown tipu, alar tipu sunat je~hihihhihi...:p,...kak yang interview ak tu, ada tanya aku," Adik, x sambung belajar ke?, result SPM nih pown boleh tahan.." ak pown cakap, "kak, saya memang ada apply belajar, tapi x dapat ;( (sambil wat muka 10 sen..) hikhikhik.......
pas tuh, kak tu pown ada bagi satu kertas kat ak,kertas untuk jawab sket2 pasal math~
kalau nk jadi cashier, mesti kene pandai math,...hihihih, ak & zaiqul dapat 9/10.
pas tuh, akk tu cakap, 'awak berdua boleh datang esok ye...."
hihihihihi~ bermulalah diari kitorang berdua menjadi CAshIER..!~hihihihihihi~